شنبه ۰۳ دی ۰۱ | ۱۳:۲۱ ۲۸ بازديد
با پیشرفت علم دندان پزشکی و افزایش اطلاعات روز افزون متخصاصان روش های متعددی برای درمان دندان ها به وجود آمده است که یکی از آن ها روش روکش دندان ها می باشد که علاوه بر زیبایی بیشتر دندان ها جنبه ی زیبایی نیز به همراه دارد. روکش دندان به زبان ساده تر در واقع کاهکی شبیه به تاج دندان ها می باشد که به افراد در عمل جوییدن کمک کرده و باعث می شود فرد در خوردن راحت تر باشد؛ از طرفی به این اقدام درمانی تاج مصنوعی نیز گفته می شود.
چه زمانی دندان پزشک اقدام به روکش کردن دندان ها می کند؟
زمانی که دندان ها بیش از اندازه و حد معمول پوسیده شده باشند و دیگر انجام عمل ترمیم نیز پاسخگو نباشد که نمی توان اقدام برای پر کردن دندان ها کرد در نتیجه اولین و به صرفه ترین روش برای دندان پزشک، روکش دندان می باشد که یکی از رایج ترین و بهترین روش های ترمیم دندان های پوسیده می باشد.
انواع روکش های دندان
- روکش استیل دندان ها (ضد زنگ)
- روکش دندان پایه فلزی یا تمام فلز
- روکش های دندانی فلز-سرامیک (PFM)
- روکش دندان تمام رزین
- روکش های تمام سرامیک (تمام پرسلن)
- روکش زیرکونیا
- روکش های دندانی موقت
- روکش دندان فوری
هر کدام از انواع روکش های دندان با توجه به تجویز و نظر دندان پزشک بر روی دندان ها افراد مختلف، متفاوت می باشد.
مراقبت های پس از روکش دندان
روکش دندان همانند خود دندان اصلی نیز به مراقبت نیاز داشته و در صورتی که از آن به درستی مراقبت گردد، خیلی زود باید برای ترمیم و یا تغییر آن مجددا به پزشک مراجعه کنید. البته مراقبت های بعد از روکش دندان بسیار ساده بود و تنها کافی است که پس از میل کردن غذا، بین دندان ها نخ دندان کشیده و بهداشت دهان و دندان خود را صرفاً رعایت کنید و در نظر داشته باشید در روز های اولیه نیز غذا های نرم بخورید و هیچ گاه از دندانی که روکش شده برای شکستن آجیل و سایر موارد این چنینی استفاده نکنید.